Topstykke

Topstykket er en af de mest komplicerede dele i en dieselmotor. Hos Østjysk Motor & Dieselservice er vi specialiseret i dieselmotorer. Det sikrer, at du får det rigtige topstykke til din bil eller varevogn.

Vi har et stort udvalg af nye, renoverede og brugte topstykker til personbiler og varevogne. Du kan få topstykker til langt de fleste bilmærker leveret direkte fra vores lager. Har vi ikke din model på lager, skaffer vi den i løbet af få dage.

“Vi sender fra dag til dag. Du får 1 års garanti på nye og renoverede topstykker og 6 måneders garanti på et brugt topstykke”

Et topstykke sidder øverst på motoren, og indeholder flere forskellige vigtige komponenter. Det er blandt andet her man finder ventilerne, glødepropper og knastaksler. Det er ventilerne der sørger for at åbne og lukke for indsugning, mens knastakslerne sørger for at disse ventiler åbner på de rigtige tidspunkter. Det er altså en vigtig del af motorens funktionalitet. Topstykke renovering gør det muligt at genbruge dele, der stadig er i god stand.

Fast pris på montering af topstykker

På vores værksted står et erfarent team af mekanikere klar til at montere dit nye topstykke. De beskæftiger sig udelukkende med dieselmotorer og er eksperter på området. Du får naturligvis løst opgaven til en fast aftalt pris.

Når du køber topstykker hos Østjysk motor & dieselservice, får du…

  • Danmarks måske største udvalg af lagerførte topstykker
  • Rådgivning af fagfolk sikrer den helt rigtige model
  • Dag-til-dag levering
  • 1 års garanti på nye og renoverede topstykker
  • 6 måneders garanti på brugt topstykke
  • Topmoderne værksted med nyeste udstyr til test, fejlsøgning, optimering af ydeevne og meget mere.

Hvad er der galt med mit topstykke?

En af de mest typiske skader på et topstykke, er at det er revnet eller flækket. Denne kan testes på et autoværksted, hvor man laver noget der hedder en trykprøve. Ved en trykprøve ser man på motorens topstykke, og sænker dette ned i et kar med vand. Hvis

topstykket har en skade, for eksempel en revne, vil denne del udvide sig under tryk. Revnerne i motorens topstykke kan opstå hvis motoren overophedes, eller hvis topstykket er monteret forkert, så det bliver trykket de forkerte steder.

Det er vigtigt at skifte topstykket, hvis revnerne opstår, da det har betydning for bilens funktionalitet. En anden typisk skade på topstykket er deformering, der for eksempel kan opstå, hvis du benytter frysevæske af dårlig kvalitet. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du vil have en god anbefaling på en anden type.

Der er flere ting der kan afsløre fejl på topstykket. Det kan for eksempel være at du oplever et større strømtab end normalt. Det kan også kendes på at du oftere skal fylde olie eller vand på. Måske oplever du også problemer ved koldstart, hvor motoren kan have sværere ved at starte op, eller lyder underlig.

Der findes også modeller der køles med luft. Disse er luftkølede, og køles af forbipasserende luft.

Planslibning af topstykke og renovering af topstykke

Planslibning er en måde hvorpå man reparerer et ødelagt topstykke. Ved planslibning sliber eller fræser man topstykket, så revner, flænger eller lignende udlignes. Det er en god måde at lave præcise slibninger på, så ventiler og andre dele har den helt rigtige størrelse. Et topstykke til en dieselmotor der er er blevet repareret, for eksempel gennem planslibning, kan sagtens bruges igen. Hos Østjysk Motor- og Dieselservice finder du derfor også renoverede topstykker, til mange forskellige modeller.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål omkring topstykker, topstykke renovering eller vores udvalg, så kontakt os gerne. Vi vil gerne hjælpe med at finde den helt rigtige del, og bestiller gerne den rigtige model hjem til dig i løbet af få dag. Kontakt os også gerne for et tilbud på reservedele til dieselmotorer. Vi har desuden en fast topstykke pris. Brug gerne kontaktformularen, her. Hvis du vil vide mere om vores produkter, dele og lignende, er du altid velkommen til at skrive eller ringe. Vi kan også være behjælpelige med brændstoffiltre, dyser, svinghjul, stempelringe og meget andet.