Stempelringe

Det er en lille del med stor betydning, og derfor bør du også have ringe af god kvalitet, som vi selvfølgelig forhandler hos Østjysk Motor og Dieselservice. Nedenfor kan du læse meget mere om stempelringe og selve stemplet.

Stempelringene er placeret i stemplet i forbrændingsmotorer, og er en vigtig del funktionen i cylinderne. Ringene har flere funktioner, og derfor er det vigtigt at de er i god stand. Blandt andet bruges de til at mindske slitagen på de “hårde” dele. Dette er blandt andet selve stemplerne og cylinderne. De bruges også til varmeafledning, når varmen bevæger sig fra stemplet til cylinderen. De er også med til at skabe ekstra tæthed ved forbrændingskammeret, hvor de gasforsegler. Sidst men ikke mindst bruges ringene til at regulere oliefilmen på cylinderoverfladen.

Stemplet

Et stempel er en del af forbrændingsmotoren. Stemplet bevæger sig op og ned i en cylinder, hvor den trækker brændstof og luft ind og komprimerer blandingen. Stemplet skubber udstødningsgasserne ud af cylinderen, hvilket får forbrændingsmotoren til at virke. Stemplet kan modstå tryk fra én side af cylinderen. Det er den side med forbrændingskammeret. Ringene skal sørge for at der ikke kommer olie ind i forbrændingskammeret. Hvis der kommer olie ind i forbrændingskammeret, vil motoren forbrænde det sammen med benzin eller diesel, og det vil betyde at der kommer til at ose mere end normalt ud af udstødningen. I nogle tilfælde kan det også ose blåt.

Hvordan virker stempelringe?

Ringene sidder rundt om stemplet, inde i cylinderen. Der er to eller flere ringe rundt om, og de skal sørge for at lukke næsten helt tæt. Ringene skal desuden trække olie væk fra cylinderen og smøre stempel og cylinder, så det hele kører glat og så der ikke kommer ridser på delene.

Vær sikker på at de har den rigtige størrelse, så du får den optimale tæthed mellem stemplet og cylinderen.

På indpakningen kan du se hvordan ringene skal vende, og hvordan du monterer dem på stemplet.

Værktøj til stempelringe

Når du skal montere ringene på dit stempel, skal du bruge en stempelringskompressor. Stempelringskompressoren er med til at skåne ringene når du monterer dem, så de kan holde længst muligt. Man kan også bruge en stempelringstang.

Køb stempelringe

Hos Østjysk Motor og Dieselservice har vi et bredt udvalg af dele til din bil og motor. Vi har både dele til benzinmotorer og dieselmotorer. Hos os finder du stempelringe og stempler, foruden mange andre dele. Se med nedenfor:

  • Startere
  • Koblinger
  • Tandremssæt
  • Gløderør
  • Toppakninger

Og meget andet…

Østjysk Motor og Dieselservice håndterer hvert år tusindvis af dieselmotorer og vi er derfor eksperter i at lokalisere problemer og finde den rigtige løsning, så du slipper for besværet. Vi tilbyder både renovering, service, salg og montering af motorer og motordele, og tilbyder selvfølgelig altid en fast pris, så du kan føle dig sikker, når du tager din motor med til os, eller leder efter en ny. Derudover har vi 40 års erfaring i branchen, og virksomheden er stadig eget af vores grundlæggere. Vi servicerer værksteder, private og virksomheder over hele landet, og endda i hele det øvrige Skandinavien, samt Grønland og Island.