Oliefilter

Hvis filteret er slidt eller hvis det ikke fungerer ordentligt, kan snavset hobe sig op i motoren. Det kan også få stemplet til at sætte sig fast, hvilket betyder at skaden skal repareres hos en mekaniker.

Oliefilteret findes for at beskytte motoren og alle dens dele. Den filtrerer olien, og sørger for at snavs, for eksempel sandkorn eller støv, bliver filtreret ud, så det ikke kan ridse motorens indvendige dele.

Hvorfor skifte det?

Man bør skifte sit oliefilter ofte for at undgå førnævnte skader, der kan være dyre at reparere. Her arbejder man med at forebyggelse er bedre end behandling. Det er forholdsvist hurtigt at få skiftet sit filter, og det kan let gøres samtidig med at man får skiftet olien, hvilket jo også skal gøres jævnligt.

Motorolie

Motorolien er en vigtig del af enhver motor. Den har flere vigtige funktioner, der er med til at sørge for, at motoren kan køre uden besvær. Blandt andet er motorolien, ligesom frostvæsken, med til at holde temperaturen i motoren nede, så den ikke overophedes. Dette fungerer ved, at olien nedsætter friktionen, hvilket giver en bedre varmefordeling. Motoroliens vigtigste funktion er dog at sørge for, at alt er smurt og kan bevæge sig som det skal. Dette gælder for eksempel stemplet, der findes inde i cylinderne.

Olien er i sig selv også med til at holde motoren ren. Den fanger løst støv og skidt, hvorefter det bliver fanget af filteret, så det ikke kan bevæge sig længere ned i motoren.

Motorolien har derfor flere vigtige funktioner, som filteret hjælper med at holde motoren ved lige.

Hvor sidder oliefilteret?

Filteret sidder i forbindelse med motoren. Oftest kan du finde det foran, hvor det for eksempel kan sidde lige bag ved kofangeren. Filteret er rimelig let at finde, og har cirka samme størrelse som en dåse majs.

De kan se lidt forskellige ud. Nogle er helt sorte og ensartede, og du kan ikke se de folder der skal fange snavset. Hos andre kan du let se folderne, som typisk har en gullig eller orange farve.

Hvis du selv vil skifte det, anbefaler vi at du har en oliefiltertang, som skal bruges når du skal have filteret ud fra motoren. Derudover skal du bruge en donkraft, og naturligvis et nyt filter. Det er et ideelt tidspunkt at skifte filteret, når du alligevel skifter olien på din bil.

Oliefilter hos Østjysk Motor og Dieselservice

Hos Østjysk Motor og Dieselservice har vi et bredt udvalg af filtre, så du kan skifte filteret på din bil. Derudover kan vi selvfølgelig klare det for dig, så du slipper for besværet. Vi tilbyder desuden både service, montering, salg og reparation af din motor eller motordele over hele landet, og vi har leveret service til hele Skandinavien samt i Island og Grønland.

Foruden service og reparation, har vi et bredt udvalg af reservedele til din motor, hvis der er noget du mangler. Det er blandt andet:

  • Toppakninger
  • Gløderør
  • Krumtapper
  • Bundkar
  • Generatorer

Og masser af andre dele. Kontakt os hvis du har spørgsmål, eller hvis du mangler en bestemt del, så hjælper vi gerne!