Brændstoffilter

Brændstoffilteret er en vigtig del af bilens motor. Den sidder ved motoren, og har til formål at fraskille benzin eller diesel fra det skidt, snavs og rust der kan findes i brændstoffet.

Når brændstoffet er helt rent, forbrænder det bedre, hvilket skåner din motor og samtidig giver dig mest værdi for pengene.

Hvordan fungerer brændstoffilteret?

Filteret er lavet af et materiale, der minder om tykt papir, inden i en cylinderformet beholder. Det tykke materiale sikrer at det kun er brændstof der kan komme igennem, og at alt skidt og snavs der ligger i brændstoffet bliver filtreret fra.

Filteret sidder foran på bilen, tæt på motoren. Hvis du er i tvivl om hvor det sidder, kan du spørge hos en mekaniker eller hos fabrikanten.

Hvornår skal det skiftes?

Normalt siger man at filteret har en levetid på 50.000 til 60.000 kilometer. Det afhænger meget af model og fabrikant. Du kan få tjekket dets tilstand når du får skiftet oliefilter og påfyldt olie. Nogle gange vil det skulle skiftes før, for eksempel ved 30.000 kilometer.

Problemer med filteret

Som med andre bildele, kan der opstå problemer og skader, så det enten skal repareres eller udskiftes. Nogle af de skader der kan opstå, kan for eksempel være tilstopning af filteret, en mekanisk skade, samt skader på filterets pakninger. Tilstopning af filteret kan blandt andet forekomme hvis det er for lang tid siden filteret er blevet skiftet. Derudover kan kørslen også have indflydelse på filterets stand. Filteret kan for eksempel tage skade, hvis du bruger brændstof af dårlig kvalitet, eller hvis bilen ofte står i tomgang i længere tid ad gangen. Hvis filteret er installeret forkert, kan det også give problemer. Derfor skal du altid være sikker på, at du ved hvordan man installerer filteret, før du går i gang. Du kan selvfølgelig også henvende dig til et værksted.

Hvis du har problemer med det, kan det vise sig på flere forskellige måder. Det kan for eksempel være, at du har et højere brændstofforbrug end normalt, eller at motoraktiviteten virker langsommere. Derudover kan det være sværere at tænde bilen, eller at motorydelsen er decideret nedsat. Kører du med automatgear, kan et skadet filter resultere i forkerte gearskift.

Heldigvis er udskiftning af brændstoffiltre ikke en stor reparation, og selve delen er forholdsvis billig.

Brændstoffilter hos Østjysk Motor og Dieselservice

Hos Østjysk Motor og Dieselservice kan vi sagtens skifte dit brændstoffilter, eller finde netop det filter der passer til din bil.

Vi har desuden mange andre reservedele til din motor og bil, og vi kan derudover både reparere og montere delene. Nedenfor kan du se nogle af de dele vi også tilbyder:

  • Oliefilter
  • Generator
  • Toppakninger
  • Stempelringe
  • Svinghjul

Hvis du mangler en hel dieselmotor, kan vi også hjælpe med dette. Hvis du indtaster model og mærke, kan vi se om vi har din næste motor på lager på denne side. Kan du ikke finde den du mangler, er du altid velkommen til at kontakte os.